www.verksamt.se

Nyheter på Verksamt.se
 1. Driver du ett industriföretag? Då kan du söka kostnadsfria digitala utbildningar till din personal för att satsa på kompetensutveckling och utveckla ditt företags konkurrenskraft.
 2. Från 1 juli 2020 är du som driver serveringsställe såsom restaurang, bar eller café enligt lag ansvarig för att anpassa din verksamhet så att smittspridningen av covid-19 förhindras.
 3. För dig som har tecknat ett avtal om tillfällig hyresrabatt för din hyresgäst har nu ansökan öppnat.
 4. Har du och din hyresvärd kommit överens om en hyressänkning under perioden 1 april till 30 juni?
 5. Du som vill veta mer om det nya omställningsstödet och kunna ställa egna frågor kan delta på Skatteverkets livesända webbseminarium.
 6. Funderar du på hur du kan utveckla din kompetens i företaget? Vi har tagit fram en lista med utbildningar för antingen dig eller dina anställda.
 7. Regeringen har tagit fram ett förslag om omställningsstöd till företag. Omställningsstöd innebär att du som företag kan få stöd för dina fasta kostnader om ditt företag har tappat i omsättning på grund av coronaviruset.
 8. Nu finns en nationell företagsjour för att stötta företag i hela landet som drabbats ekonomiskt av coronavirusets följdeffekter. Hit kan du som företagare med akuta problem vända dig med dina frågor om exempelvis korttidsarbete eller ekonomi.
 9. Med anledning av coronaviruset har vi här samlat viktig information till dig som är företagare.
 10. Funderar du på att ställa om ditt företags produktion för att kunna producera skyddsutrustning till sjukvården? I så fall erbjuder nu Rise tester för vissa typer av skyddsutrustning.
 11. På grund av coronapandemin har vi myndigheter beslutat att ställa in alla planerade Starta företag-dagar fram till sommaren.
 12. Den 7 april öppnar ansökan. Ta hjälp av Tillväxtverkets webbtest och räkneverktyg för att förbereda dig. Det är viktigare att du är noggrann än att du är snabb. Då kommer handläggningen att gå snabbare.
 13. Skatteverket bjuder in dig som företagare till livesända webbseminarier för att informera och svara på frågor om de skatteåtgärder som införts på grund av coronapandemin.
 14. Syftet med utlysningen är att möta utmaningar och fånga möjligheter som samhället nu står inför med anledning av coronakrisen.
 15. Du kan ändra den debiterade preliminärskatten om ditt företag drabbas ekonomiskt på grund av coronaviruset.
 16. Den 3 - 6 april, 2020 anordnas Hack the Crisis Sweden, ett digitalt hackathon som genomförs online. Tillsammans vill man försöka hitta digitala lösningar och koncept som kan bidra till att hjälpa till i coronakrisen.
 17. Du som driver verksamhet med servering som till exempel restaurang, café eller bar får nu hjälp av nya regler från Folkhälsomyndigheten för att minska spridningen av coronaviruset. Med de nya reglerna kan du fortsätta driva din verksamhet och ta emot gäster på ett så säkert sätt som möjligt.
 18. Företag kan nu delta i en utlysning hos Sveriges innovationsmyndighet Vinnova. Syftet med finansieringen är att lyfta medicinska innovationer för att stoppa coronaviruset och dess spridning. Ansök senast 30 mars 2020.
 19. Verksamt.se har blivit nominerad till bästa webbplats 2018 i kategorin Samhällsinformation i Web Service Awards.
 20. På grund av utvecklingen av coronaviruset och covid-19 har vi myndigheter beslutat att ställa in Starta företag-dagen som skulle ha genomförts den 31 mars i Stockholm för att minska smittspridningen.