www.verksamt.se

Nyheter på Verksamt.se
 1. Verksamt.se använder Google Analytics för att förbättra upplevelsen av webbplatsen för våra användare. 2020 kom den så kallade Schrems II-domen, som ogiltigförklarade ett avtal mellan EU och USA som tidigare möjliggjort för oss att använda Google Analytics. Verksamt.se beslutade att avsluta Google Analytics då vi ansåg att vår användning av verktyget stred mot domen.
 2. Ska du ansöka om varumärkes- eller designskydd i år? Då har du möjlighet att få halva grundavgiften för din ansökan återbetald via ett nytt EU-bidrag.
 3. 3–9 mars får du din inkomstdeklaration till din digitala brevlåda som en pdf-fil och den ser ut som den vanliga deklarationen. Från och med den 10 mars hittar du också deklarationen om du loggar in på Mina sidor på skatteverket.se.
 4. Från 1 januari 2021 kan du erbjuda dina kunder skattereduktion för kostnaden för arbete och material när du installerar grön teknik i syfte att underlätta klimatomställningen.
 5. Fyra nya tjänster ger från och med 1 januari 2021 rätt till rutavdrag, exempelvis möblering av bostad och enklare tillsyn av en bostad. Det gäller för arbeten som är utförda och betalade efter årsskiftet. Dessutom höjs taket för rutavdrag till 75 000 kr per person och år.
 6. Nu tas det första steget mot en gemensam digital ingång till Europa. Den nya EU-portalen Your Europe ska underlätta för dig som företagare att hitta information och utföra ärenden digitalt inom hela EU. Ett viktigt första steg mot ett ännu öppnare Europa.
 7. Har ditt företag tappat i omsättning på grund av coronapandemin? Nu finns ett särskilt stöd för dig som driver enskild näringsverksamhet.
 8. Sveriges 100 bästa sajter och nättjänster presenteras i IDG:s Topp100 2020, där verksamt.se ligger bland de fem bästa i kategorin Myndigheter.
 9. Hur hanterar du företagets lösenord? Hur undviker du att ditt företag utsätts för bedrägerier? Har du koll på bluffmejl och sms? Passa på att gå igenom dina rutiner under oktober som är den nationella informationssäkerhetsmånaden.
 10. Från och med den 1 november ska företag rapportera uppgifter om sitt farliga avfall till ett nytt avfallsregister hos Naturvårdsverket.
 11. Idag den 23 september träder lagen om tillgänglighet för digital offentlig service i kraft. På verksamt.se har vi arbetat intensivt med att uppfylla lagen och fortsätter med de brister som kvarstår. Målet är att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen.
 12. Verksamt.se LIVE: Starta eget är ett kostnadsfritt halvdagswebbinarium om att starta företag. Webbinariet hålls den 18 september och anmälan öppnar vecka 36 på verksamt.se/live.
 13. För dig som har tecknat ett avtal om tillfällig hyresrabatt för din hyresgäst har nu ansökan öppnat.
 14. Från 1 juli 2020 är du som driver serveringsställe såsom restaurang, bar eller café enligt lag ansvarig för att anpassa din verksamhet så att smittspridningen av covid-19 förhindras.
 15. Driver du ett industriföretag? Då kan du söka kostnadsfria digitala utbildningar till din personal för att satsa på kompetensutveckling och utveckla ditt företags konkurrenskraft.
 16. Har du och din hyresvärd kommit överens om en hyressänkning under perioden 1 april till 30 juni?
 17. Du som vill veta mer om det nya omställningsstödet och kunna ställa egna frågor kan delta på Skatteverkets livesända webbseminarium.
 18. Funderar du på hur du kan utveckla din kompetens i företaget? Vi har tagit fram en lista med utbildningar för antingen dig eller dina anställda.
 19. Regeringen har tagit fram ett förslag om omställningsstöd till företag. Omställningsstöd innebär att du som företag kan få stöd för dina fasta kostnader om ditt företag har tappat i omsättning på grund av coronaviruset.
 20. Nu finns en nationell företagsjour för att stötta företag i hela landet som drabbats ekonomiskt av coronavirusets följdeffekter. Hit kan du som företagare med akuta problem vända dig med dina frågor om exempelvis korttidsarbete eller ekonomi.